Werkwijze

Ik werk vooral met plakken. Na het rollen van de plak komt de doos met rommel tevoorschijn. Alles kan ik gebruiken: lijmkammen, maïskolven, stukjes kant, schelpen, karton, de appelboor, batikstempels etc. Hiermee druk ik een patroon in de nog zachte plak, waardoor een textuur ontstaat. De aldus bewerkte plak wordt ingewassen met in water opgeloste kleurpigmenten, soms ook engobes. Eigenlijk maak ik een aquarel op de plak klei. Tijdens het drogen trekken de kleurpigmenten in de klei.

Wanneer de plakken leerhard zijn, snij ik de mooie stukken uit de plak en daarmee ga ik aan het werk. Deze worden dan met wat water weer aan elkaar gezet. Zo ontstaan vooral kommen, waarbij de kleuren en structuren goed passen bij de sobere komvorm.
Uit de wat grotere plakken bouw ik veelal objecten die een sterke associatie hebben met huizen en/of poorten. Een zekere oosterse invloed is vrijwel altijd aanwezig. Het werk wordt in een keer op 1160┬░ gebakken. Soms volgt een tweede stook, met een dun laagje mat-transparante glazuur.

Deze objecten zijn veelal kleurrijk en vrolijk. Vaak worden ze gecombineerd met andere materialen, als koperdraad, kralen, glas, sleutels enz. Door hiermee te spelen kan ik mijn creativiteit nog verder kwijt en krijgt het object een extra dimensie, dikwijls met een knipoog!